Waar infrarood verwarming kopen

Space Heater infrarood verwarming 5

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte manier om jouw huis te verwarmen, overweeg dan om infraroodverwarming te installeren. Dit type verwarmingssysteem is energiezuinig en biedt tal van voordelen, waaronder lagere energierekeningen, comfortabele warmte en een gezondere luchtkwaliteit.

Maar waar kun je infraroodverwarming kopen? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel opties beschikbaar. Je kunt infraroodverwarming kopen bij gespecialiseerde winkels, maar ook online. Er zijn veel betrouwbare websites waar je infraroodverwarming van hoge kwaliteit kunt vinden.

Wanneer je infraroodverwarming wilt kopen, is het belangrijk om te kijken naar kwaliteitsproducten voor comfortabele warmte. En natuurlijk wil je een goede prijs-kwaliteitverhouding. We raden je aan om je aankoop te doen bij een gerenommeerde aanbieder van infraroodverwarming.

Met zoveel opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te bepalen waar je infraroodverwarming moet kopen. Daarom hebben we een lijst samengesteld van enkele van de beste aanbieders van infraroodverwarming om jou te helpen bij het maken van jouw keuze.

Belangrijkste Punten

 • Infraroodverwarming kan een efficiënte en energiezuinige manier zijn om je huis te verwarmen.
 • Er zijn veel opties beschikbaar voor het kopen van infraroodverwarming, zowel online als in gespecialiseerde winkels.
 • Wanneer je infraroodverwarming gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar kwaliteitsproducten voor comfortabele warmte en een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Maak jouw keuze bij een gerenommeerde aanbieder van infraroodverwarming voor betrouwbare producten en service.

Welke infrarood verwarming heb ik nodig?

Infrarood verwarming is een effectieve manier om je huis te verwarmen en het is belangrijk om de juiste verwarming te kiezen die past bij jouw behoeften. Om de beste infrarood verwarming voor jou te selecteren, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

De grootte van de ruimte

Een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van infrarood verwarming is de grootte van de ruimte die moet worden verwarmd. Voor kleinere kamers zoals de badkamer of het kantoor kan een klein paneel voldoende zijn, terwijl voor grotere ruimtes zoals de woonkamer, een groter verwarmingssysteem nodig is.

Gewenste temperatuur

De gewenste temperatuur is ook een belangrijke overweging bij het kiezen van infrarood verwarming. Als je de temperatuur alleen maar wilt verhogen voor een kortere periode, dan kan een tijdelijke verwarming zoals een draagbare infrarood verwarming de beste optie zijn. Als je echter van plan bent om de verwarming gedurende een langere periode te gebruiken, kan een vaste infrarood verwarmingssysteem de beste optie zijn.

Het type infrarood verwarmingssysteem

Er zijn verschillende soorten infrarood verwarmingssystemen beschikbaar, waaronder wandpanelen, plafondpanelen en vrijstaande modellen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te beslissen welk type infrarood verwarmingssysteem het beste past bij jouw behoeften en budget.

Over het algemeen biedt infrarood verwarming een energiezuinig en comfortabel alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Door rekening te houden met de grootte van de ruimte, de gewenste temperatuur en het type infrarood verwarmingssysteem, kun je de juiste infrarood verwarming kiezen die past bij jouw behoeften.

Infrarood verwarming kopen – waar op letten?

Als je van plan bent om infrarood verwarming te kopen, zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het selecteren van de juiste infrarood panelen verwarming:

 • Doel van het gebruik: Denk na over waar je de infrarood verwarming gaat gebruiken. Is het voor een specifieke kamer of voor de hele woning? Het doel van het gebruik kan invloed hebben op de grootte van de panelen en het aantal dat je nodig hebt.
 • Grootte van de ruimte: Meet de grootte van de ruimte waar je de infrarood verwarming wilt installeren. Dit is belangrijk omdat elke ruimte een ander aantal panelen nodig heeft om effectief te kunnen verwarmen.
 • Vermogen van de panelen: Afhankelijk van de grootte van de ruimte en het doel van het gebruik, moet je het juiste vermogen kiezen voor de panelen. Dit kan variëren van 300 Watt tot 1200 Watt.
 • Energiezuinigheid: Infrarood panelen verwarming staat bekend om zijn energiezuinigheid. Kijk naar de energie-efficiëntieklasse van de panelen om ervoor te zorgen dat je een energiezuinig systeem koopt dat je helpt besparen op je energierekening.
 • Extra functies: Sommige infrarood panelen verwarming hebben extra functies, zoals een thermostaat of een afstandsbediening. Denk na over welke functies voor jou belangrijk zijn en kies het juiste model dat aan je behoeften voldoet.
Voordelen Nadelen
 • Infrarood verwarming is energiezuinig en kan helpen besparen op je energierekening.
 • Het biedt een comfortabele en gezonde warmte zonder luchtstromen, wat vooral handig is voor mensen met allergieën.
 • Je kunt het gebruiken als hoofd- of bijverwarming, afhankelijk van je behoeften.
 • De aanschafprijs kan hoger zijn dan bij traditionele verwarmingssystemen.
 • De initiële installatiekosten kunnen hoger zijn.
 • De warmteafgifte kan trager zijn dan bij traditionele verwarmingssystemen.

Als je deze tips in gedachten houdt, kun je zorgen dat je een infrarood verwarmingssysteem koopt dat aan je specifieke behoeften voldoet en je helpt besparen op je energierekening.

Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

Voordelen Beschrijving
Energiezuinig Infrarood verwarmingssystemen zijn over het algemeen veel energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen. Ze verwarmen alleen de objecten en mensen in de kamer, in plaats van de lucht, waardoor er minder warmte verloren gaat.
Comfortabel Infrarood straling voelt comfortabeler aan dan warme lucht. Het zorgt voor een aangename en gelijkmatige warmte in de kamer zonder droge lucht en stofcirculatie.
Gezond Infrarood straling is gezond voor het menselijk lichaam. Het kan helpen bij het verminderen van spierpijn en het stimuleren van bloedcirculatie. Bovendien zorgt het voor een betere luchtvochtigheid in de kamer, wat vooral in de wintermaanden belangrijk is.
Directe warmte Infrarood verwarmingssystemen verwarmen de kamer direct, zonder opwarmtijd. Dit betekent dat je meteen kunt genieten van de warmte zodra je het systeem inschakelt.
Minder onderhoud Infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen minder onderhoud nodig dan traditionele verwarmingssystemen. Ze hebben geen bewegende delen die kunnen slijten en hebben een lange levensduur.

Als je op zoek bent naar een comfortabele, energiezuinige en gezonde manier om je huis te verwarmen, is infrarood verwarming zeker het overwegen waard!

Nadelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming heeft enkele nadelen waar je rekening mee moet houden voordat je overstapt op dit type verwarmingssysteem.

 • Initiële kosten: De initiële kosten van infrarood verwarming zijn vaak hoger dan die van traditionele verwarmingssystemen. Hoewel de energiebesparingen in de loop van de tijd deze hogere kosten kunnen compenseren, kan het investeren in infrarood verwarming in eerste instantie een uitdaging zijn.
 • Allergieën en irritaties: Infraroodstralen kunnen een droge lucht veroorzaken, wat kan leiden tot allergieën en irritaties aan de ogen, neus en keel. Het is belangrijk om een luchtbevochtiger te gebruiken om deze bijwerkingen te verminderen.
 • Locatie en installatie: Infrarood panelen moeten op de juiste locatie worden geïnstalleerd om effectief te zijn. Afhankelijk van de grootte en inrichting van de kamer, kan het installatieproces ingewikkeld zijn en het is mogelijk dat je een professional nodig hebt om het werk voor je te doen.
 • Verwarmingstijd: Infrarood verwarming werkt anders dan traditionele verwarmingssystemen. Het kan langer duren voordat de kamer opwarmt, omdat de straling de objecten in de ruimte opwarmt in plaats van de lucht. Het kan dus even duren voordat je de gewenste temperatuur hebt bereikt.
 • Beperkt bereik: Infraroodstralen hebben een beperkt bereik, wat betekent dat ze alleen werken in de ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd. Als je meerdere kamers wilt verwarmen, moet je extra panelen aanschaffen en installeren.

Infrarood verwarming prijs en installatie

Het kopen van infrarood verwarming kan een slimme investering zijn voor je huis of bedrijf, maar het is belangrijk om de prijs te overwegen en zorgvuldig te plannen voor de installatie.

De prijs van infrarood panelen verwarming kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en de hoeveelheid panelen die je nodig hebt om de juiste temperatuur te bereiken. Over het algemeen zijn infrarood verwarmingssystemen echter zeer kosteneffectief op de lange termijn.

De installatie van infrarood verwarming kan ook verschillen in prijs, afhankelijk van de omvang van het project en wie het werk doet. Sommige mensen kiezen ervoor om zelf hun infrarood verwarmingssysteem te installeren, terwijl anderen de voorkeur geven aan professionele installatie om ervoor te zorgen dat alles correct is geïnstalleerd en veilig werkt.

Als je ervoor kiest om zelf infrarood panelen te installeren, zorg er dan voor dat je de juiste apparatuur en instructies hebt. Het is belangrijk om het systeem grondig te testen voordat je het gebruikt om eventuele fouten of problemen op te sporen die moeten worden opgelost voordat je het systeem in gebruik neemt.

Als je de voorkeur geeft aan professionele installatie, zorg er dan voor dat je een betrouwbare en ervaren professional inhuurt. Vraag om referenties en lees online beoordelingen om ervoor te zorgen dat je de juiste persoon voor de klus krijgt.

Het is ook belangrijk om deze kosten in je budget te plannen voordat je infrarood verwarming koopt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je op zoek bent naar manieren om de kosten te verlagen, overweeg dan om offertes te vergelijken en te onderhandelen over de prijs met installateurs.

Installatie tips

Of je nu zelf infrarood panelen installeert of een professional inhuurt, hier zijn enkele tips om het proces soepeler te laten verlopen:

 • Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid infrarood panelen hebt voor de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur.
 • Monteer de panelen op de juiste hoogte en afstand van het plafond en de muren voor de beste efficiëntie.
 • Controleer de aansluitingen zorgvuldig om ervoor te zorgen dat alles correct is aangesloten en veilig werkt.
 • Test het systeem na de installatie grondig om ervoor te zorgen dat alles correct werkt en alle problemen op te lossen voordat je het systeem in gebruik neemt.

Beste infrarood verwarming kopen

Als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming voor jouw huis, dan zijn er verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van de beste infrarood verwarming is de grootte van de te verwarmen ruimte.

Voor kleinere kamers, zoals slaapkamers of badkamers, zijn infrarood panelen ideaal. Ze zijn compact en nemen niet veel ruimte in beslag. Als je een grotere kamer met hoge plafonds hebt, dan is een infrarood straler voor aan het plafond wellicht een betere optie.

Een van de beste merken voor infrarood panelen is Heat4All. Ze bieden een breed scala aan stijlvolle en energiezuinige panelen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Energiezuinige verwarming

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kopen van infrarood verwarming is hoe energiezuinig het systeem is. Sommige infrarood panelen zijn voorzien van de nieuwste technologie die ervoor zorgt dat ze efficiënter en zuiniger zijn dan oudere modellen.

Er zijn ook merken die speciale eco-vriendelijke infrarood panelen aanbieden die het energieverbruik tot een minimum beperken. Een voorbeeld hiervan is Welltherm, een Duits merk dat zich richt op duurzame en energiezuinige infrarood verwarming.

Installatie en onderhoud

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de installatie en het onderhoud van de infrarood verwarming. Sommige systemen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen speciale vaardigheden, terwijl andere systemen professionele installatie vereisen.

Er zijn echter ook merken die infrarood panelen aanbieden met een plug-and-play installatie, wat het installatieproces aanzienlijk vereenvoudigt. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe gemakkelijk het is om het systeem te onderhouden en eventuele reparaties uit te voeren.

Conclusie

Als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming, dan zijn er verschillende factoren om te overwegen. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van de te verwarmen ruimte, het energieverbruik en de installatie- en onderhoudsvereisten van het systeem.

Er zijn verschillende merken die hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen aanbieden, zoals Heat4All en Welltherm. Door deze factoren te overwegen en de beste merken te onderzoeken, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt voor comfortabele en efficiënte verwarming in jouw huis.

FAQ

Waar kan ik infrarood verwarming kopen?

Je kunt infrarood verwarming kopen bij gespecialiseerde winkels, bouwmarkten en online retailers, zoals Space Heater Nederland, Space Heater België en Warmteshop. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare verkoper die kwaliteitsproducten aanbiedt.

Welke infrarood verwarming heb ik nodig?

Het type infrarood verwarming dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur. Het is aan te raden om advies in te winnen bij een expert om de juiste keuze te maken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van infrarood verwarming?

Bij het kopen van infrarood verwarming is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de panelen, het vermogen en de energie-efficiëntie. Daarnaast is het handig om te informeren naar de installatiemogelijkheden en garantievoorwaarden.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming biedt diverse voordelen, zoals lagere energiekosten, een comfortabele warmte en een gezonde leefomgeving. Daarnaast zijn er geen luchtcirculatie of stofverspreiding, waardoor het ook geschikt is voor mensen met allergieën.

Wat zijn de nadelen van infrarood verwarming?

Hoewel infrarood verwarming veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Zo kan het initieel duurder zijn in aanschaf en is het minder geschikt voor ruimtes met hoge plafonds of grote open ruimtes.

Wat is de prijs van infrarood verwarming en hoe wordt het geïnstalleerd?

De prijs van infrarood verwarming varieert afhankelijk van het merk, het vermogen en het aantal panelen dat je nodig hebt. De installatiekosten kunnen ook variëren, afhankelijk van de complexiteit van de installatie. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende installateurs.

Wat is de beste infrarood verwarming die ik kan kopen?

De beste infrarood verwarming is afhankelijk van je specifieke behoeften. Er zijn verschillende merken en modellen beschikbaar die hoogwaardige prestaties en betrouwbaarheid bieden. Het is raadzaam om reviews te lezen en advies in te winnen voordat je een keuze maakt.