Wat kost een infrarood paneel aan stroom?

wat kost een infrarood paneel aan stroom

Een infrarood paneel verbruikt gemiddeld tussen de 0.6 en 1.0 kilowattuur per uur, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het vermogen van het paneel. Het verbruik kan worden berekend door het wattage van het paneel te vermenigvuldigen met het aantal gebruiksuren. Infrarood verwarming is energiezuinig en kan besparingen opleveren op de energierekening in vergelijking met andere verwarmingssystemen.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Een infrarood paneel verbruikt gemiddeld tussen de 0.6 en 1.0 kilowattuur per uur.
 • Het verbruik hangt af van de grootte van de ruimte en het vermogen van het paneel.
 • Infrarood verwarming kan besparingen opleveren op de energierekening.

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel?

Het verbruik van een infrarood paneel varieert tussen de 0.6 en 1.0 kilowattuur per uur, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het vermogen van het paneel. Het verbruik kan worden berekend door het wattage van het paneel te vermenigvuldigen met het aantal gebruiksuren. Over het algemeen is het verbruik van infrarood verwarming relatief laag in vergelijking met andere verwarmingsopties.

Als we kijken naar het gemiddelde verbruik van infrarood panelen, kunnen we stellen dat het rond de 0.8 kilowattuur per uur ligt. Dit betekent dat bijvoorbeeld een paneel van 800 watt ongeveer 1 kilowattuur verbruikt na 1 uur gebruik. Het is belangrijk om te benadrukken dat het verbruik ook kan variëren op basis van factoren zoals isolatie, buitentemperatuur en persoonlijke voorkeuren.

Verder kan het verbruik van infrarood panelen worden beïnvloed door de instellingen. Zo kan een lager vermogen zorgen voor een lager energieverbruik, terwijl een hoger vermogen meer warmte genereert maar ook meer stroom verbruikt. Het is dus belangrijk om de juiste balans te vinden tussen comfort en energiezuinigheid.

Al met al biedt infrarood verwarming een efficiënte en energiezuinige manier om ruimtes te verwarmen, met een relatief laag stroomverbruik in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel? (Tabel)

Vermogen (Watt) Verbruik per uur (kilowattuur)
600 0.6
800 0.8
1000 1.0

Hoe kan ik besparen met een infrarood paneel?

Infrarood panelen bieden een energiezuinige verwarmingsoplossing die kan bijdragen aan lagere energiekosten. Door efficiënt gebruik te maken van infrarood panelen en de juiste vermogens en instellingen te kiezen, is het mogelijk om aanzienlijk te besparen op de energierekening. Hier zijn enkele tips om optimaal te profiteren van de energiezuinigheid van infrarood verwarming:

 • Goede isolatie: Zorg ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd is om warmteverlies te minimaliseren. Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte van het infrarood paneel optimaal benut wordt en voorkomt dat koude lucht van buiten naar binnen komt.
 • Zoneregeling: Maak gebruik van zoneregeling om alleen de ruimtes te verwarmen die op dat moment gebruikt worden. Op deze manier wordt energie bespaard doordat niet alle kamers constant verwarmd hoeven te worden.
 • Efficiënte thermostaat: Kies voor een thermostaat die nauwkeurig de temperatuur regelt en de verwarming automatisch uitschakelt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Dit voorkomt onnodig energieverbruik.
 • Verwarmen op specifieke momenten: Programmeer het infrarood paneel om alleen te verwarmen op de momenten dat de ruimte daadwerkelijk gebruikt wordt. Bijvoorbeeld tijdens werkuren of ’s avonds wanneer iedereen thuis is. Zo wordt energie bespaard en wordt er efficiënter gebruik gemaakt van de verwarming.

Door deze tips toe te passen en bewust om te gaan met het gebruik van infrarood panelen, kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd op de energiekosten. Het is belangrijk om te onthouden dat de exacte besparingen afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het wattage van het paneel en het energietarief.

besparen met infrarood panelen

Voordelen van het besparen met infrarood panelen

Het besparen met infrarood panelen biedt niet alleen financiële voordelen, maar ook andere voordelen:

 • Energiezuinig: Infrarood panelen verbruiken relatief weinig energie in vergelijking met andere verwarmingssystemen, waardoor ze een duurzame en energiezuinige keuze zijn.
 • Comfortabele verwarming: Infrarood panelen verwarmen objecten en mensen direct, waardoor er geen warmteverlies is door luchtstromen. Dit zorgt voor een gelijkmatige en aangename warmteverdeling in de ruimte.
 • Gerichte verwarming: Met infrarood panelen kan specifieke ruimtes of zones worden verwarmd, waardoor er geen energie verspild wordt aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes.

Door te besparen met infrarood panelen kunnen huiseigenaren genieten van lagere energiekosten en tegelijkertijd genieten van een comfortabele en efficiënte verwarming in hun huis.

Hoe wordt het verbruik van een infrarood paneel berekend?

Het verbruik van een infrarood paneel kan worden berekend door het wattage van het paneel te vermenigvuldigen met het aantal gebruiksuren en vervolgens te delen door 1000. Op deze manier krijgen we het verbruik in kilowattuur (kWh). Om een schatting te maken van de operationele kosten, kan het verbruik worden vermenigvuldigd met het huidige elektriciteitstarief.

Een rekenvoorbeeld:

Wattage van het paneel Aantal gebruiksuren per dag Verbruik per dag Verbruik per maand
500 Watt 6 uur 3 kWh 90 kWh
1000 Watt 8 uur 8 kWh 240 kWh

In dit voorbeeld hebben we twee infrarood panelen met verschillende wattages. Het paneel van 500 Watt verbruikt elke dag 3 kWh, wat neerkomt op 90 kWh per maand. Het paneel van 1000 Watt verbruikt elke dag 8 kWh, wat neerkomt op 240 kWh per maand.

Door het verbruik in kWh te vermenigvuldigen met het elektriciteitstarief, kunnen we een schatting maken van de kosten. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat het werkelijke verbruik en de kosten kunnen variëren op basis van factoren zoals de grootte van de ruimte, de isolatie en het gebruikspatroon.

Wat is het verbruik van infrarood verwarming per jaar?

Het verbruik van infrarood verwarming per jaar is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het wattage van het paneel, het aantal gebruiksuren en de grootte van de ruimte. Om een schatting te maken van het jaarlijkse verbruik, kan het dagelijkse verbruik vermenigvuldigd worden met het aantal dagen in een jaar.

Een voorbeeld: stel dat een infrarood paneel een verbruik heeft van 1 kilowattuur per uur en gemiddeld 8 uur per dag wordt gebruikt. Het dagelijkse verbruik is dan 8 kilowattuur. Als we dit vermenigvuldigen met 365 dagen, komen we uit op een geschat jaarlijks verbruik van 2920 kilowattuur. Dit is echter een ruwe schatting en het werkelijke verbruik kan variëren.

Het is belangrijk op te merken dat het verbruik van infrarood verwarming over het algemeen lager is dan die van andere verwarmingssystemen, zoals elektrische radiatoren of gasgestookte systemen. Dit maakt infrarood panelen een energiezuinige optie voor het verwarmen van je huis.

Vergelijking met andere verwarmingssystemen

Verwarmingssysteem Jaarlijks verbruik (in kilowattuur)
Infrarood verwarming 2920
Elektrische radiator 4000
Gasgestookt systeem 5000

De bovenstaande tabel laat een vergelijking zien van het geschatte jaarlijkse verbruik van infrarood verwarming in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Hieruit blijkt dat infrarood panelen een relatief lager energieverbruik hebben, wat kan resulteren in lagere energiekosten.

Kan infraroodverwarming als hoofdverwarming dienen?

Ja, infraroodverwarming kan dienen als hoofdverwarming in een woning. Het is een efficiënte en comfortabele verwarmingsoplossing die in staat is om de hele ruimte gelijkmatig te verwarmen. Met elektrische infrarood panelen als hoofdverwarming kunt u genieten van aangename warmte zonder het gedoe van een traditioneel verwarmingssysteem.

Het vermogen van de infrarood panelen moet worden berekend op basis van de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur. Dit kan worden gedaan met behulp van een vermogenscalculator of door advies in te winnen bij een specialist op het gebied van infrarood verwarming. Zodra het juiste vermogen is bepaald, kunnen de panelen worden geïnstalleerd en gebruikt als de belangrijkste bron van warmte in de woning.

Elektrische infrarood panelen hebben veel voordelen als hoofdverwarming. Ze zijn energiezuinig en gebruiken alleen elektriciteit wanneer ze worden ingeschakeld, waardoor u kunt besparen op uw energierekening. Bovendien verspreiden ze de warmte gelijkmatig in de ruimte, waardoor er geen koude plekken ontstaan. Daarnaast zijn infrarood panelen stil, onderhoudsvrij en kunnen ze gemakkelijk worden geïnstalleerd op muren of plafonds.

Voordelen van infraroodverwarming als hoofdverwarming:

 • Energiezuinig
 • Gelijkmatige warmteverdeling
 • Stil en onderhoudsvrij
 • Flexibele installatiemogelijkheden

Met infraroodverwarming als hoofdverwarming kunt u genieten van een comfortabele en efficiënte warmte in uw hele woning. Het is een moderne en duurzame verwarmingsoplossing die de traditionele verwarmingssystemen kan vervangen.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Hieronder worden enkele van deze voordelen uitgelicht:

1. Energiezuinige verwarming

Een van de belangrijkste voordelen van infrarood verwarming is dat het energiezuinig is. Infrarood panelen verwarmen direct de objecten en personen in de ruimte, in plaats van de lucht. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en wordt er efficiënter gebruik gemaakt van energie. Dit kan leiden tot lagere energiekosten op de lange termijn.

2. Comfortabele verwarming

Infrarood verwarming zorgt voor een comfortabele warmteervaring. Doordat de warmte direct wordt afgegeven aan objecten en personen, voelt het alsof de zon op de huid schijnt. Dit zorgt voor een aangenaam en behaaglijk gevoel. Daarnaast worden vocht en condensatie verminderd, waardoor er een gezonde en comfortabele leefomgeving ontstaat.

3. Gerichte verwarming

Met infrarood panelen kun je gericht bepaalde ruimtes of zones verwarmen. In plaats van het hele huis te verwarmen, kun je ervoor kiezen om alleen de ruimtes te verwarmen waar je op dat moment aanwezig bent. Dit kan leiden tot extra energiebesparing en een meer efficiënte verwarming van de gewenste leefruimtes.

Voordelen van infrarood verwarming
Energiezuinige verwarming Comfortabele verwarming
Gerichte verwarming

4. Onderhoudsvriendelijk

Infrarood panelen zijn over het algemeen onderhoudsvriendelijk. Ze hebben geen bewegende onderdelen en vereisen geen jaarlijkse inspecties of onderhoudsbeurten. Dit kan kosten besparen en zorgt voor een duurzame verwarmingsoplossing.

Al met al biedt infrarood verwarming verschillende voordelen, waaronder energiezuinigheid, comfortabele warmte en gerichte verwarming. Door efficiënt gebruik te maken van infrarood panelen, kunnen huiseigenaren besparen op energiekosten en genieten van een comfortabele leefomgeving.

Waar kan ik infrarood panelen kopen?

Infrarood panelen zijn verkrijgbaar bij zowel online winkels als fysieke winkels die gespecialiseerd zijn in verwarmingssystemen. Het is belangrijk om verschillende leveranciers te vergelijken en zorgvuldig te selecteren welke panelen het beste passen bij jouw behoeften. Bij het kopen van infrarood panelen is het raadzaam om te letten op factoren zoals het vermogen, de grootte en het design van de panelen.

Voor het kopen van infrarood panelen kun je terecht bij gespecialiseerde winkels waar je deskundig advies kunt krijgen van experts op het gebied van infrarood verwarming. Deze experts kunnen je helpen om de juiste keuze te maken en antwoord geven op eventuele vragen die je hebt. Daarnaast kun je online winkels bezoeken en de verschillende opties en prijzen vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Let bij het kopen van infrarood panelen ook op de garantievoorwaarden en de service die wordt aangeboden door de leverancier. Zorg ervoor dat je de benodigde informatie hebt over de installatie en het onderhoud van de panelen, zodat je optimaal kunt profiteren van je infrarood verwarmingssysteem. Met de juiste panelen kun je genieten van efficiënte en comfortabele verwarming in je huis.

FAQ

Wat kost een infrarood paneel aan stroom?

Een infrarood paneel verbruikt gemiddeld tussen de 0.6 en 1.0 kilowattuur per uur, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het vermogen van het paneel. Het verbruik kan worden berekend door het wattage van het paneel te vermenigvuldigen met het aantal gebruiksuren. Infrarood verwarming is energiezuinig en kan besparingen opleveren op de energierekening in vergelijking met andere verwarmingssystemen.

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel?

Het verbruik van een infrarood paneel varieert tussen de 0.6 en 1.0 kilowattuur per uur, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het vermogen van het paneel. Het verbruik kan worden berekend door het wattage van het paneel te vermenigvuldigen met het aantal gebruiksuren. Over het algemeen is het verbruik van infrarood verwarming relatief laag in vergelijking met andere verwarmingsopties.

Hoe kan ik besparen met een infrarood paneel?

Infrarood panelen zijn energiezuinig en kunnen lagere energiekosten opleveren in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Door efficiënt gebruik te maken van infrarood panelen en de juiste vermogens en instellingen te kiezen, is het mogelijk om te besparen op de energierekening. Daarnaast kan een goede isolatie van de ruimte bijdragen aan extra besparingen.

Hoe wordt het verbruik van een infrarood paneel berekend?

Het verbruik van een infrarood paneel kan worden berekend door het wattage van het paneel te vermenigvuldigen met het aantal gebruiksuren en vervolgens te delen door 1000. Dit geeft het verbruik in kilowattuur. Om de operationele kosten te bepalen, kan dit verbruik worden vermenigvuldigd met het huidige elektriciteitstarief. Op deze manier kan het geschatte verbruik en de kosten van een infrarood paneel worden berekend.

Wat is het verbruik van infrarood verwarming per jaar?

Het verbruik van infrarood verwarming per jaar hangt af van verschillende factoren, zoals het wattage van het paneel, het aantal gebruiksuren en de grootte van de ruimte. Een indicatie hiervoor kan worden berekend door het dagelijkse verbruik te vermenigvuldigen met het aantal dagen in een jaar. Dit kan worden gebruikt om een schatting te maken van de jaarlijkse kosten van het gebruik van infrarood panelen.

Kan infraroodverwarming als hoofdverwarming dienen?

Ja, infraroodverwarming kan dienen als hoofdverwarming in een woning. Het is belangrijk om het benodigde vermogen te berekenen op basis van de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur. Infrarood panelen kunnen efficiënt warmte genereren en zorgen voor een comfortabele verwarming in het hele huis.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming biedt verschillende voordelen, zoals energiezuinigheid, comfort en gerichte verwarming. Het verbruik van infrarood panelen is relatief laag en ze zorgen voor een gelijkmatige en aangename warmteverdeling. Daarnaast is het mogelijk om de energiekosten te verlagen door efficiënt gebruik te maken van infrarood panelen.

Waar kan ik infrarood panelen kopen?

Infrarood panelen kunnen online en bij fysieke winkels worden gekocht die gespecialiseerd zijn in verwarmingssystemen. Het is belangrijk om verschillende leveranciers te vergelijken en de juiste panelen te kiezen die passen bij je behoeften. Het is ook mogelijk om advies te krijgen van experts op het gebied van infrarood verwarming om de beste keuze te maken.