Wat kost een infrarood verwarming?

wat kost een infrarood verwarming

Ben je benieuwd naar wat een infrarood verwarming kost? In dit artikel zullen we de verschillende kosten bespreken die gepaard gaan met het kopen en installeren van een infrarood verwarming. We zullen ook tips geven om geld te besparen en informatie verstrekken over het aanvragen van offertes.

Een infrarood verwarming kan een geweldige investering zijn. Het kan op korte termijn zorgen voor een lagere energierekening en op lange termijn bespaar je veel geld op je verwarmingskosten. Het is echter belangrijk om de kosten vooraf te begrijpen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

De kosten van een infrarood verwarming kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om te weten wat deze factoren zijn, zodat je een beter idee krijgt van de prijs. Enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs zijn:

 • De grootte van het te verwarmen gebied
 • Het type infrarood verwarming (paneel, straler, buis, etc.)
 • De kwaliteit van het product
 • De installatiekosten

Door rekening te houden met deze factoren kun je een prijsberekening maken voor een infrarood verwarming en bepalen of het past binnen jouw budget.

Naast het begrijpen van de kosten en prijsberekeningen is het ook belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders. Dit kan je helpen om de beste deal te krijgen en mogelijk extra kosten te besparen.

Belangrijkste Punten

 • De kosten van een infrarood verwarming kunnen sterk variëren
 • Factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs zijn de grootte van het te verwarmen gebied, het type infrarood verwarming, de kwaliteit van het product en de installatiekosten
 • Het is belangrijk om een prijsberekening te maken en offertes aan te vragen bij verschillende aanbieders

De prijs van een infrarood verwarming

Als je een nieuwe verwarming nodig hebt, wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn van een infrarood verwarming. De prijs van een infrarood verwarming is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder bespreken we enkele aspecten die van invloed zijn op de prijs van een infrarood verwarming:

Factoren die de prijs van een infrarood verwarming beïnvloeden

 • Oppervlakte van de ruimte: de grootte van de ruimte waarin je de infrarood verwarming wilt installeren, heeft invloed op de prijs. Hoe groter de ruimte, hoe groter de verwarming en hoe hoger de prijs.
 • Type infrarood verwarming: er zijn verschillende soorten infrarood verwarmingen, zoals panelen, stralers en vloerverwarming. Elk type heeft zijn eigen prijs.
 • Kwaliteit: de kwaliteit van de infrarood verwarming heeft invloed op de prijs. Een verwarming van hogere kwaliteit is duurder dan een verwarming van lagere kwaliteit.
 • Installatiekosten: de kosten voor de installatie van de infrarood verwarming kunnen variëren. Zo kunnen de kosten hoger uitvallen als de verwarming op een moeilijk bereikbare plek moet worden geïnstalleerd.

Over het algemeen liggen de prijzen van infrarood verwarmingen tussen de €200 en €800. Dit is exclusief de installatiekosten. De exacte prijs is afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Gemiddelde prijzen van infrarood verwarmingen

Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde prijzen van infrarood verwarmingen:

Type infrarood verwarming Gemiddelde prijs
Paneel verwarming €200 – €500
Straler verwarming €300 – €600
Vloerverwarming €500 – €800

De kosten per infrarood verwarming kunnen dus sterk variëren. Het is daarom belangrijk om goed te letten op de bovengenoemde factoren bij het kiezen van een infrarood verwarming.

Heb je nog vragen over de prijzen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw situatie? Vraag dan een offerte aan bij een specialist op het gebied van infrarood verwarmingen. Zo krijg je een indicatie van de kosten en kun je een weloverwogen beslissing maken.

Kosten per vierkante meter van een infrarood verwarming

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van de juiste infrarood verwarming is de prijs per vierkante meter. De kosten van een infrarood verwarming hangen af van verschillende factoren, zoals het type verwarming, het vermogen en de grootte van de ruimte. Hieronder vind je meer informatie over de kosten per vierkante meter van een infrarood verwarming.

Hoe worden kosten berekend?

Bij het berekenen van de kosten van een infrarood verwarming wordt er gekeken naar het totale vermogen dat nodig is om de ruimte te verwarmen. Het vermogen wordt uitgedrukt in watt per vierkante meter en bepaalt de grootte van de infrarood panelen die nodig zijn om de ruimte te verwarmen. Hoe groter de ruimte, hoe groter de panelen moeten zijn en hoe hoger de kosten per vierkante meter.

Gemiddelde kosten per m2

De gemiddelde kosten per vierkante meter van een infrarood verwarming liggen tussen de €50 en €100 per m2. Dit is inclusief de kosten van de panelen, de thermostaat en de installatie. Houd er rekening mee dat de kosten per m2 kunnen variëren afhankelijk van het type infrarood verwarming dat je kiest en de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.

Tips om kosten laag te houden

Als je de kosten van een infrarood verwarming zo laag mogelijk wilt houden, zijn er een aantal tips die je kunt volgen. Zo kun je bijvoorbeeld de verwarming alleen aanzetten in de ruimtes waar je op dat moment bent, om zo energie te besparen. Ook kun je kiezen voor een infrarood verwarming die gebruik maakt van hernieuwbare energie, zoals zonne-energie, om zo de kosten te verlagen.

Een infrarood verwarming offerte aanvragen

Als je overweegt om een infrarood verwarming aan te schaffen, is het verstandig om een offerte aan te vragen bij verschillende aanbieders. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je de beste deal vinden. Maar waar moet je op letten bij het aanvragen van een infrarood verwarming offerte?

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke informatie je moet verstrekken aan de aanbieder. Denk hierbij aan de afmetingen van de ruimte waarin de verwarming moet worden geïnstalleerd, het gewenste vermogen en eventuele accessoires zoals thermostaten. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie hebt verzameld voordat je een offerte aanvraagt.

Let bij het vergelijken van offertes niet alleen op de totaalprijs, maar ook op eventuele bijkomende kosten zoals verzendkosten, installatiekosten en garanties. Het kan voordeliger zijn om iets meer te betalen voor een infrarood verwarming met een langere garantieperiode, bijvoorbeeld.

Als je een offerte hebt ontvangen, is het verstandig om deze goed door te nemen voordat je een beslissing neemt. Let op de specificaties van de infrarood verwarming en controleer of deze aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Bovendien is het handig om te controleren of de offerte alle kosten en voorwaarden duidelijk vermeldt.

Als je vragen hebt over de offerte, schroom dan niet om contact op te nemen met de aanbieder. Zo kun je eventuele onduidelijkheden ophelderen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Een infrarood verwarming offerte aanvragen kan je helpen bij het vinden van de beste deal. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie hebt verzameld en vergelijk offertes zorgvuldig voordat je een beslissing neemt.

infrarood verwarming offerte aanvragen

Prijsindicatie voor een infrarood verwarming

Als je overweegt om een infrarood verwarming te kopen, is het goed om te weten wat je kunt verwachten qua prijs. In deze sectie geven we een prijsindicatie voor verschillende soorten infrarood verwarmingen en hun gemiddelde kosten.

Type infrarood verwarming Prijsrange
Infrarood paneel €100 – €600
Infrarood straler €150 – €600
Infrarood vloerverwarming €50 – €110 per m2

Zoals je ziet, zijn de kosten voor infrarood verwarmingen erg variabel en afhankelijk van het type verwarming dat je kiest. Een infrarood paneel of -straler is over het algemeen duurder dan vloerverwarming. Ook is de grootte van de ruimte van invloed op de prijs, aangezien je meerdere panelen of stralers nodig hebt voor een grotere ruimte.

Het is daarom belangrijk om een prijsberekening te maken en offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers om de beste deal te krijgen. Let wel op dat de uiteindelijke prijs kan variëren afhankelijk van eventuele extra kosten, zoals installatiekosten of de aanschaf van thermostaten.

Al met al kan een infrarood verwarming een waardevolle investering zijn voor jouw woning of bedrijfspand. Door te investeren in een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing, kun je besparen op energiekosten en bijdragen aan een beter milieu.

Goedkoopste infrarood verwarming vinden

Het vinden van een goedkope infrarood verwarming kan lastig zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste deal te vinden:

 1. Vergelijk prijzen: Het vergelijken van prijzen is de beste manier om de goedkoopste infrarood verwarming te vinden. Bezoek verschillende websites en zoek naar de beste aanbiedingen. Kijk ook naar de garantievoorwaarden en levertijden.
 2. Kies de juiste maat: Kies een infrarood verwarming in de juiste maat voor de ruimte die je wilt verwarmen. Een te grote verwarming is duurder in aanschaf en verbruikt ook meer energie. Een te kleine verwarming zal niet voldoende warmte geven.
 3. Kijk naar de installatiekosten: De installatiekosten kunnen een belangrijke factor zijn bij het bepalen van de totale kosten van een infrarood verwarming. Kies een verwarming die gemakkelijk te installeren is om extra kosten te voorkomen.
 4. Kijk naar de energie-efficiëntie: Een energiezuinige infrarood verwarming kan in eerste instantie duurder zijn, maar kan uiteindelijk besparen op de energierekening. Kijk altijd naar het energielabel om te zien hoe efficiënt de verwarming is.

Een goedkope infrarood verwarming vinden hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips kun je de beste deal vinden voor een infrarood verwarming die past binnen jouw budget en behoeften.

Conclusie

Het kopen van een infrarood verwarming kan een grote investering zijn, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de prijzen en kosten voordat je een keuze maakt. We hebben besproken hoe je de prijs van een infrarood verwarming kunt bepalen en waar je op moet letten bij het aanvragen van een offerte.

Verder hebben we inzicht gegeven in de kosten per vierkante meter van een infrarood verwarming en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden. Ook hebben we een prijsindicatie gegeven voor een infrarood verwarming, hoewel het belangrijk is om te onthouden dat de uiteindelijke prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Als je op zoek bent naar de goedkoopste infrarood verwarming, hebben we ook tips en advies gegeven om de beste deal te krijgen en kosten te besparen bij de aanschaf en installatie.

Belangrijkste punten

 • Vergelijk prijzen en maak een prijsberekening voordat je een infrarood verwarming koopt.
 • Vraag een offerte aan en let op eventuele extra kosten.
 • Houd rekening met de kosten per vierkante meter en bespaar waar mogelijk.
 • De uiteindelijke prijs verschilt per situatie.
 • Vind de goedkoopste infrarood verwarming door te vergelijken en kosten te besparen waar mogelijk.

Het vinden van een infrarood verwarming die past binnen jouw budget en behoeften is belangrijk. We hopen dat deze informatie je heeft geholpen om een weloverwogen beslissing te maken bij het kopen van een infrarood verwarming.

FAQ

Wat kost een infrarood verwarming?

De kosten van een infrarood verwarming variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen, het type verwarming en de grootte van de ruimte. Gemiddeld ligt de prijs van een infrarood verwarming tussen €200 en €1000. Het is echter belangrijk om een prijsberekening te maken en offertes aan te vragen om een exacte prijs te krijgen.

Wat is de prijs van een infrarood verwarming?

De prijs van een infrarood verwarming wordt bepaald door verschillende factoren, zoals het vermogen, het type verwarming en het merk. Gemiddeld ligt de prijs van een infrarood verwarming tussen €200 en €1000. Het is echter belangrijk om offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken om de beste deal te vinden.

Wat zijn de kosten per vierkante meter van een infrarood verwarming?

De kosten per vierkante meter van een infrarood verwarming hangen af van het vermogen en het type verwarming. Over het algemeen liggen de kosten per vierkante meter tussen €30 en €80. Het is belangrijk om een prijsberekening te maken op basis van het benodigde vermogen en de grootte van de ruimte.

Hoe kan ik een infrarood verwarming offerte aanvragen?

Om een infrarood verwarming offerte aan te vragen, kun je contact opnemen met verschillende leveranciers. Geef duidelijk aan wat je wensen zijn en vraag om een gedetailleerde offerte inclusief prijzen, garanties en installatiekosten. Vergelijk de ontvangen offertes om de beste deal te vinden.

Kunnen jullie een prijsindicatie geven voor een infrarood verwarming?

De prijs van een infrarood verwarming is sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen, het type verwarming en het merk. Gemiddeld ligt de prijs tussen €200 en €1000. Het is echter belangrijk om offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

Hoe vind ik de goedkoopste infrarood verwarming?

Om de goedkoopste infrarood verwarming te vinden, is het belangrijk om prijzen te vergelijken bij verschillende leveranciers. Let op aanbiedingen en kortingen en vraag om offertes met gedetailleerde prijsinformatie. Daarnaast kun je overwegen om zelf de verwarming te installeren om kosten te besparen.