Wat verbruikt een infrarood verwarming en hoe kan het helpen om energie en kosten te besparen

wat verbruikt een infrarood verwarming

Als je op zoek bent naar een manier om je huis te verwarmen en tegelijkertijd op energiekosten te besparen, is een infraroodverwarming zeker het overwegen waard. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen, die lucht verwarmen, werkt een infraroodverwarming door het uitstralen van infraroodstralen die objecten en mensen in een kamer direct verwarmen. Dit proces is veel efficiënter, waardoor je minder energie verbruikt en dus minder kosten hebt.

Een infraroodverwarming kan worden gebruikt als hoofdverwarmingssysteem of als aanvullende verwarming in bijvoorbeeld de badkamer. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en vormen, zodat je gemakkelijk een infraroodverwarming kunt vinden die past bij jouw interieur.

Naast het feit dat een infraroodverwarming energie en kosten bespaart, zijn er nog veel meer voordelen. Zo is het bijvoorbeeld vaak gemakkelijk te installeren en te bedienen en heb je geen last van luchtcirculatie of droge lucht. Ook zijn infraroodpanelen veilig in gebruik en hebben ze een lange levensduur.

Als je meer wilt weten over wat een infraroodverwarming verbruikt en hoe het kan helpen om energie en kosten te besparen, lees dan verder. We beantwoorden al je vragen over infraroodverwarming in deze sectie.

Belangrijkste punten

  • Een infraroodverwarming verwarmt direct mensen en objecten in de kamer, in plaats van de lucht
  • Een infraroodverwarming gebruikt minder energie en bespaart daardoor kosten
  • Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een infraroodverwarming, waaronder gemakkelijke installatie en bediening

Welke infrarood verwarming kopen

Een infrarood verwarming kan een slimme investering zijn voor jouw huis. Maar welke infrarood verwarming moet je kopen? Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.

Voordelen van infrarood verwarming

Een van de grootste voordelen van infrarood verwarming is dat het helpt om energie te besparen. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten in de omgeving. Hierdoor heeft het minder energie nodig om dezelfde temperatuur te bereiken als traditionele verwarming.

Ook zijn infrarood panelen steeds populairder omdat ze esthetisch aantrekkelijk zijn. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soorten, waardoor je gemakkelijk kunt kiezen voor een infrarood paneel dat past bij jouw interieur.

Infrarood panelen vergelijken

Als je een infrarood paneel wilt kopen, is het handig om verschillende panelen te vergelijken. Hieronder vind je een vergelijking van drie populaire infrarood panelen.

Merk Model Afmetingen Verbruik
Warmteshop Basic 60 x 90cm 600W
ECO Heater Classic 60 x 120cm 700W
Sunjoy Sunjoy Classic 60 x 150cm 900W

Let bij het vergelijken van infrarood panelen op de afmetingen en het vermogen van het paneel. Ook is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan het paneel is gemaakt, dat kan invloed hebben op de warmteafgifte.

Welke infrarood verwarming kopen

Als je een infrarood verwarming wilt kopen, is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de kamer waar je het paneel wilt plaatsen. Een grotere kamer heeft een paneel nodig met meer vermogen dan een kleinere kamer.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de locatie van het paneel. Een paneel dat aan de muur is gemonteerd, heeft een ander vermogen nodig dan een paneel dat aan het plafond is gemonteerd. Dit komt omdat warme lucht omhoog stijgt, dus als je een paneel aan het plafond monteert, zal het de lucht gelijkmatiger verwarmen.

Tot slot is het verstandig om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van de infrarood verwarming. Het is misschien verleidelijk om voor de goedkoopste optie te gaan, maar het is belangrijk om te onthouden dat een duurzamer paneel uiteindelijk op de lange termijn geld bespaart.

Tips bij het kopen van een infrarood verwarming

Als je overweegt om een infrarood verwarming te kopen, zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen bij het kiezen van een energiezuinige infrarood verwarming die past bij jouw budget en behoeften.

1. Kijk naar het energieverbruik

Als je wilt besparen op energiekosten, is het belangrijk om te kijken naar het energieverbruik van de infrarood verwarming. Kies voor een energiezuinige variant met een laag wattage. Een hoger wattage betekent niet automatisch dat de verwarming beter presteert. Kies voor een infrarood verwarming met een energieklasse tussen A en C.

2. Overweeg de grootte van de ruimte

Bij het kiezen van een infrarood verwarming is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte waarin je de verwarming wilt gebruiken. Kies voor een infrarood verwarming met voldoende vermogen voor de grootte van de kamer. Op deze manier hoef je niet onnodig te veel energie te verbruiken om de ruimte te verwarmen.

3. Vergelijk de prijzen

De prijs van een infrarood verwarming kan sterk variëren, afhankelijk van het merk en de eigenschappen. Vergelijk verschillende modellen en merken om de beste optie te vinden voor jouw budget. Houd er rekening mee dat de prijs niet altijd een indicatie is van de kwaliteit van de infrarood verwarming.

4. Lees ervaringen van andere gebruikers

Om een goed beeld te krijgen van de prestaties en kwaliteit van een infrarood verwarming, is het aan te raden om ervaringen van andere gebruikers te lezen. Dit kan je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze en voorkomt teleurstellingen achteraf.

Met deze tips ben je goed voorbereid op het kopen van een energiezuinige infrarood verwarming. Let op het energieverbruik, de grootte van de ruimte, de prijs en de ervaringen van andere gebruikers en maak zo de juiste keuze.

Infrarood Verwarming Merken

Er zijn veel verschillende merken van infrarood verwarming beschikbaar op de markt. Hieronder bespreken we enkele van de bekendste merken en delen we ervaringen van gebruikers.

1. ThermIQ

ThermIQ is een toonaangevend merk van infrarood panelen en stralingspanelen. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en designs, waardoor ze geschikt zijn voor veel verschillende interieurs. ThermIQ panelen zijn energiezuinig en de warmteafgifte is goed te regelen. Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden over de warmte die de ThermIQ panelen afgeven en de service die het bedrijf biedt.

2. Welltherm

Welltherm is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in infrarood verwarming. Het bedrijf biedt een breed scala aan panelen in verschillende maten en designs. Welltherm infrarood panelen zijn energiezuinig en duurzaam. Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden over de prestaties van de panelen.

3. Herschel

Herschel is een Brits merk van infrarood verwarming. Het bedrijf biedt een breed scala aan panelen en stralers, variërend van kleine badkamerpanelen tot grote terrasverwarmers. Herschel infrarood verwarming is energiezuinig, duurzaam en gemakkelijk te installeren. Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden over de warmte die de panelen afgeven en de kwaliteit van de producten.

“Ik heb ThermIQ panelen in mijn huis geïnstalleerd en ben erg tevreden met de warmte die ze afgeven en het energieverbruik. Ook de service van ThermIQ was uitstekend.”

– Tom, gebruiker van ThermIQ panelen

Het vinden van de juiste infrarood verwarming is afhankelijk van je specifieke situatie en behoeften. Het is belangrijk om verschillende merken en modellen te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Door het lezen van ervaringen van anderen en het doen van onderzoek kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Infrarood verwarming installatie

Als je een infrarood verwarming wilt installeren, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om te weten wat het vereiste vermogen is voor de ruimte waarin je de infrarood verwarming wilt plaatsen.

De benodigde wattage is afhankelijk van de grootte van de ruimte en hoe goed deze geïsoleerd is. Over het algemeen heb je tussen de 30 en 60 watt per vierkante meter nodig. Een goede isolatie betekent dat je minder wattage nodig hebt om de ruimte te verwarmen.

Daarnaast is de hoogte van de plafonds belangrijk. Hoe hoger het plafond, hoe hoger het vermogen dat nodig is om de ruimte te verwarmen.

Je hebt ook de keuze tussen het bevestigen van de infrarood verwarming aan het plafond of aan de muur. Het plaatsen van de verwarming aan het plafond heeft als voordeel dat de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld, terwijl de verwarming aan de muur minder ruimte inneemt en gemakkelijker te installeren is.

Als je niet vertrouwd bent met elektriciteit, is het verstandig om een professionele elektricien in te schakelen om de infrarood verwarming voor je te installeren.

In het onderstaande overzicht kun je zien hoeveel wattage je nodig hebt voor bepaalde ruimtes:

Ruimte Benodigd wattage per m²
Slaapkamer 50 W/m²
Woonkamer 60 W/m²
Badkamer 80 W/m²
Keuken 70 W/m²

Let op: dit zijn slechts richtlijnen en het is belangrijk om rekening te houden met de isolatie en hoogte van de ruimte bij het bepalen van het vereiste wattage.

Beste Infrarood Verwarming

Als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming op de markt, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder hebben we de top 3 infrarood verwarming systemen voor je op een rijtje gezet:

Infrarood Verwarming Verwacht verbruik (in kWh)
Bosch Infraroodpaneel 600W 0.6 kWh per uur
Elan TEC Infraroodpaneel 600W 0.6 kWh per uur
Infralia Magma Infraroodpaneel 600W 0.6 kWh per uur

Alle bovengenoemde infrarood verwarming systemen hebben een verbruik van 0.6 kWh per uur en zijn daarom energiezuinig. Het is belangrijk om te benadrukken dat het verbruik kan variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gewenste temperatuurbereik.

Elk van deze infrarood verwarming systemen heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Zo heeft het Bosch Infraroodpaneel een stijlvol design en is het geschikt voor zowel wand- als plafondmontage. Het Elan TEC Infraroodpaneel heeft een gemakkelijk te bedienen thermostaat en is geschikt voor ruimtes tot 8 vierkante meter. Het Infralia Magma Infraroodpaneel is voorzien van een slimme thermostaat en kan worden bediend via een app op je smartphone.

Als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming voor jouw situatie, is het belangrijk om jezelf af te vragen welke functies voor jou het belangrijkst zijn. Wil je bijvoorbeeld een infrarood paneel dat gemakkelijk te bedienen is? Of ben je op zoek naar een infrarood paneel met een stijlvol design?

Wat betreft de prijs, moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van € 250,- tot € 400,- voor een infrarood paneel van 600W. Vergeleken met andere verwarmingsopties is dit een investering die zich na verloop van tijd kan terugbetalen door het energiezuinige verbruik van infrarood verwarming.

Conclusie

Als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming, zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk om te kijken naar de functies en voordelen van elk infrarood paneel om te bepalen welke het beste bij jouw situatie past. Hou ook rekening met het energieverbruik en de prijs bij het maken van een beslissing.

Infrarood panelen vergelijken

Als je op zoek bent naar een infrarood verwarming, is het vergelijken van infrarood panelen een belangrijke stap. Het is essentieel om te weten welke panelen de beste prestaties leveren en het meest energiezuinig zijn. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het vergelijken van infrarood panelen.

Vermogen en grootte

Het vermogen en de grootte van de infrarood panelen zijn belangrijke factoren bij het vergelijken van verschillende opties. Het vermogen wordt uitgedrukt in watt en is rechtstreeks gerelateerd aan de grootte van het paneel. Over het algemeen hebben grotere panelen meer vermogen en kunnen ze meer warmte genereren dan kleinere panelen.

Als u een grote kamer heeft, heeft u mogelijk meerdere infrarood panelen nodig om voldoende warmte te genereren. Het is belangrijk om het juiste vermogen te kiezen om de gewenste temperatuur te bereiken. Een te klein paneel zal niet genoeg warmte genereren om de ruimte op te warmen, terwijl een te groot paneel onnodig veel energie kan verbruiken.

Type paneel

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen beschikbaar, elk met verschillende eigenschappen en prijspunten. De twee belangrijkste soorten panelen zijn glazen panelen en metalen panelen.

Glaspanelen zijn meestal duurder dan metalen panelen, maar ze zijn ook esthetisch aantrekkelijker. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kunnen worden aangepast aan uw interieur. Metalen panelen zijn daarentegen goedkoper en praktischer, maar ze hebben meestal niet hetzelfde visuele effect als glazen panelen.

Installatie

De installatie van infrarood panelen kan variëren afhankelijk van het type paneel dat u kiest. Sommige panelen zijn ontworpen om aan het plafond te worden gemonteerd, terwijl andere aan de muur kunnen worden bevestigd. Het is belangrijk om te kiezen voor een paneel dat past bij uw installatiebehoeften en dat u comfortabel kunt installeren.Space Heater infrarood verwarming 2

Prijs

De prijs van infrarood panelen kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het type paneel, de grootte en het vermogen. Over het algemeen zijn glazen panelen duurder dan metalen panelen, en grotere panelen hebben een hogere prijs dan kleinere panelen. Het is belangrijk om een budget vast te stellen en infrarood panelen te vinden die binnen uw budget passen.

Energiezuinige infrarood verwarming

Als je op zoek bent naar een manier om energie te besparen en je huis op de meest efficiënte manier te verwarmen, dan is het belangrijk om te kiezen voor een energiezuinige infrarood verwarming. Zo’n verwarmingssysteem is niet alleen beter voor het milieu, maar kan ook zorgen voor lagere energiekosten. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je infrarood verwarming zo energiezuinig mogelijk is?

Optimaliseer het verbruik van je infrarood verwarming

Een van de belangrijkste manieren om energie te besparen met infrarood verwarming is door het verbruik ervan te optimaliseren. Dit kun je doen door je infraroodpanelen op de juiste manier te plaatsen en te gebruiken. Denk hierbij aan het plaatsen van de panelen op de juiste plek, het kiezen van een geschikt vermogen en het gebruiken van een thermostaat. Op deze manier kun je het energieverbruik van je infrarood verwarming beperken en zorgen voor een optimale warmteverdeling in huis.

Kies voor hoogwaardige infraroodpanelen

Een andere manier om te zorgen voor energiezuinige infrarood verwarming is door te kiezen voor hoogwaardige infraroodpanelen. Deze panelen zijn vaak duurder in aanschaf, maar zorgen wel voor een betere warmteverdeling en een lager energieverbruik. Bovendien gaan ze langer mee dan goedkopere panelen, waardoor je op de lange termijn geld kunt besparen.

Laat je infrarood verwarming installeren door een professional

Om ervoor te zorgen dat je infrarood verwarming optimaal werkt en zo energiezuinig mogelijk is, is het belangrijk om deze te laten installeren door een professional. Deze kan je helpen bij het kiezen van de juiste infraroodpanelen en het bepalen van de beste plaatsing voor een optimale warmteverdeling. Daarnaast kan een professional ook zorgen voor een goede afstelling van je infrarood verwarming, zodat deze niet onnodig veel energie verbruikt.

Kies voor een energiezuinige infrarood verwarming met een lager verbruik

Als je op zoek bent naar een energiezuinige infrarood verwarming, dan kun je het beste kiezen voor een verwarmingssysteem met een lager verbruik. Dit betekent dat je moet kijken naar het vermogen van de panelen en hoeveel energie deze verbruiken. Hoe lager het vermogen en het energieverbruik, hoe beter dit is voor het milieu en je portemonnee.

Door te kiezen voor een energiezuinige infrarood verwarming kun je niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook besparen op je energiekosten. Kies je voor hoogwaardige panelen en laat je deze installeren door een professional, dan kun je ervoor zorgen dat je infrarood verwarming zo efficiënt mogelijk werkt. Zo kun je heerlijk genieten van een warm huis, zonder je zorgen te hoeven maken over hoge energierekeningen!

FAQ

Wat verbruikt een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming verbruikt elektriciteit om warmte te genereren. Het specifieke energieverbruik hangt af van het vermogen van de verwarming en de duur van het gebruik.

Welke infrarood verwarming kopen?

Bij het kiezen van een infrarood verwarming is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen en je persoonlijke voorkeur voor het type verwarming, zoals panelen of stralers. Het is ook verstandig om de energie-efficiëntie van de verwarming en de prijs te vergelijken.

Tips bij het kopen van een infrarood verwarming?

Bij het kopen van een infrarood verwarming is het aan te raden om te letten op het energieverbruik, de verwarmingscapaciteit, de installatiemogelijkheden en de garantievoorwaarden. Ook is het verstandig om prijzen te vergelijken en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen.

Welke merken van infrarood verwarming zijn er?

Er zijn verschillende bekende merken van infrarood verwarming, waaronder Herschel, Fenix en Welltherm. Het is raadzaam om de ervaringen van gebruikers met deze merken te lezen voordat je een keuze maakt.

Hoe installeer ik een infrarood verwarming?

Het installeren van een infrarood verwarming is over het algemeen eenvoudig. Je kunt de verwarming aan de muur bevestigen of aan het plafond hangen, afhankelijk van het type verwarming. Het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant te volgen en rekening te houden met eventuele veiligheidsvoorschriften.

Wat is de beste infrarood verwarming?

De beste infrarood verwarming hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om te kijken naar het energieverbruik, de verwarmingscapaciteit en het type verwarming dat het beste bij jouw situatie past. Het raadplegen van professioneel advies kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

Waar kan ik infrarood panelen vergelijken?

Je kunt verschillende infrarood panelen vergelijken door prijzen, energieverbruik en eigenschappen te vergelijken op websites van leveranciers of in winkels die infrarood verwarming aanbieden. Het is ook handig om ervaringen van andere gebruikers te lezen om een goed beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden.

Wat zijn energiezuinige infrarood verwarmingen?

Energiezuinige infrarood verwarmingen zijn ontworpen om efficiënt warmte te genereren met een laag energieverbruik. Deze verwarmingen maken gebruik van geavanceerde technologieën en materialen om warmteverlies te minimaliseren en de energie-efficiëntie te optimaliseren. Door te kiezen voor een energiezuinige infrarood verwarming kun je kosten besparen op je energierekening.