Welk infrarood paneel heb ik nodig?

welk infrarood paneel heb ik nodig

Als je op zoek bent naar een infrarood paneel, vraag je je misschien af welk paneel het beste bij jouw behoeften past. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, zoals panelen die aan het plafond, de wand of vrijstaand kunnen worden gemonteerd. Maar wat past het beste bij jouw situatie?

Een infrarood warmtepaneel is een rechthoekig of vierkant paneel van 1,7-2,2 cm dik dat stralingswarmte afgeeft. Het is veilig te gebruiken in de kinderkamer, omdat het is voorzien van veilige opties, zoals oververhittingsschakelaars, geen scherpe randen en aanraakveilig is.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Er zijn verschillende montagemogelijkheden voor infrarood panelen: aan het plafond, de wand of vrijstaand.
 • Een infrarood paneel geeft stralingswarmte af en is veilig te gebruiken in de kinderkamer.
 • Zorg ervoor dat je de juiste opties kiest die passen bij de grootte van de ruimte en jouw verwarmingsbehoeften.

Hoe bereken je het benodigde vermogen voor infraroodverwarming?

Het benodigde vermogen van een infrarood paneel wordt bepaald door verschillende factoren. Allereerst is de grootte van de ruimte van belang. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen er nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken. Daarnaast speelt de isolatie van de ruimte een rol. Een goed geïsoleerde ruimte heeft minder vermogen nodig dan een slecht geïsoleerde ruimte.

Verder is het aantal buitenmuren van invloed op het benodigde vermogen. Een ruimte met meerdere buitenmuren verliest meer warmte dan een ruimte met één buitenmuur. Hierdoor is er meer vermogen nodig om de ruimte te verwarmen. Ten slotte is de gewenste temperatuur een belangrijke factor bij het berekenen van het benodigde vermogen. Hoe hoger de gewenste temperatuur, hoe meer vermogen er nodig is.

Er zijn richtlijnen beschikbaar voor het benodigde vermogen per kubieke meter of per vierkante meter, afhankelijk van de ruimte en het doel van de verwarming. Deze richtlijnen kunnen als leidraad dienen bij het berekenen van het vermogen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de isolatie van de ruimte en eventuele ramen, aangezien deze invloed hebben op het energieverlies en dus het benodigde vermogen.

Hoe bereken je het benodigde vermogen voor infraroodverwarming?

Om het benodigde vermogen voor infraroodverwarming te berekenen, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Bepaal de grootte van de ruimte in kubieke meters.
 2. Bepaal het isolatieniveau van de ruimte. Is de ruimte goed geïsoleerd, matig geïsoleerd of slecht geïsoleerd?
 3. Tel het aantal buitenmuren van de ruimte.
 4. Bepaal de gewenste temperatuur voor de ruimte.
 5. Gebruik de richtlijnen voor het benodigde vermogen per kubieke meter of per vierkante meter om het totale benodigde vermogen te berekenen.
 6. Houd rekening met de isolatie van de ruimte en eventuele ramen om het benodigde vermogen te verfijnen.

Door deze stappen te volgen, kun je het benodigde vermogen voor infraroodverwarming berekenen en ervoor zorgen dat je de ruimte efficiënt en comfortabel kunt verwarmen.

benodigd vermogen infrarood verwarming

Waar moet je op letten bij het kopen van infrarood panelen?

Als je van plan bent om infrarood panelen te kopen, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je de juiste panelen aanschaft die passen bij jouw specifieke behoeften en wensen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen en kopen van infrarood panelen:

 1. Vermogen: Een van de belangrijkste aspecten om op te letten bij de aankoop van infrarood panelen is het vermogen. Zorg ervoor dat je het benodigde vermogen berekent op basis van de grootte van de ruimte, de isolatie en de gewenste temperatuur. Een te laag vermogen zal niet voldoende warmte afgeven, terwijl een te hoog vermogen onnodig energieverbruik met zich meebrengt.
 2. Grootte van de ruimte: Het is ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte bij het kopen van infrarood panelen. Zorg ervoor dat je panelen selecteert die voldoende stralingswarmte kunnen afgeven om de hele ruimte gelijkmatig te verwarmen.
 3. Isolatie: De isolatie van de ruimte speelt ook een rol bij het kiezen van infrarood panelen. Als de ruimte goed geïsoleerd is, kan een lager vermogen voldoende zijn om de gewenste temperatuur te bereiken. Bij minder goed geïsoleerde ruimtes kan een hoger vermogen nodig zijn.
 4. Kwaliteit en veiligheid: Let bij het kopen van infrarood panelen ook op de kwaliteit en veiligheid ervan. Kies voor panelen van een betrouwbaar merk dat hoogwaardige materialen gebruikt en voldoet aan veiligheidsnormen. Controleer ook of de panelen voorzien zijn van keurmerken en garantie.

Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en mogelijk advies in te winnen bij een expert voordat je infrarood panelen koopt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je de juiste panelen aanschaft die voldoen aan jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

Aspect Tips
Vermogen Zorg ervoor dat het vermogen past bij de grootte van de ruimte, isolatie en gewenste temperatuur.
Grootte van de ruimte Selecteer panelen die voldoende stralingswarmte kunnen afgeven voor de hele ruimte.
Isolatie Houd rekening met de isolatie van de ruimte bij het kiezen van panelen.
Kwaliteit en veiligheid Kies voor panelen van een betrouwbaar merk en controleer keurmerken en garantie.

Waar moet je op letten bij het kopen van infrarood panelen?

Bij het kopen van infrarood panelen is het belangrijk om op het vermogen, de grootte van de ruimte, de isolatie en de kwaliteit en veiligheid van de panelen te letten. Zorg ervoor dat je panelen aanschaft die voldoen aan jouw specifieke behoeften en verwachtingen, en dat je voldoende vermogen hebt om de ruimte goed te verwarmen. Doe grondig onderzoek en eventueel advies inwinnen bij een expert om de juiste keuze te maken.

Infrarood panelen waar ophangen?

Wanneer je kiest voor infrarood panelen als verwarmingssysteem, is het belangrijk om te weten waar je deze het beste kunt ophangen. De ideale plaats voor infrarood panelen is aan het plafond. Door de panelen aan het plafond te bevestigen, wordt het stralingsbereik gemaximaliseerd en wordt het rendement van de panelen verhoogd. In feite kan het rendement van een infrarood paneel tot wel 20% hoger zijn wanneer deze aan het plafond hangt in vergelijking met bevestiging aan de wand.

Bij het plaatsen van de infrarood panelen moet je ook rekening houden met eventuele koude zones in de ruimte. Denk hierbij aan ruimtes zoals een trapgat of ruimtes met grote ramen. Deze koude zones kunnen ervoor zorgen dat de warmte minder goed verdeeld wordt. Om dit te voorkomen, kun je ervoor kiezen om extra panelen te plaatsen in deze koude zones of om de panelen iets dichter bij de koude zones te hangen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de hoogte waarop de infrarood panelen worden opgehangen. Over het algemeen geldt dat panelen op een hoogte van 2,3 meter het meest effectief zijn. Op deze hoogte wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en creëer je een comfortabel binnenklimaat. Het is echter altijd aan te raden om de installatie-instructies van de fabrikant te raadplegen voor de specifieke aanbevelingen met betrekking tot de ophanghoogte van de panelen.

Al met al is het ophangen van infrarood panelen aan het plafond de beste keuze voor maximale efficiëntie en een gelijkmatige verdeling van de warmte. Door rekening te houden met mogelijke koude zones en de juiste ophanghoogte te bepalen, kun je optimaal gebruik maken van je infrarood verwarmingssysteem en genieten van een comfortabele en energiezuinige verwarming van je ruimte.

Tips voor energiezuinig gebruik van infrarood panelen

Om energiezuinig gebruik te maken van infrarood panelen, zijn er verschillende tips die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om het vermogen van de panelen goed af te stemmen op de grootte van de ruimte en de isolatie. Een te hoog vermogen kan leiden tot onnodig energieverbruik, terwijl een te laag vermogen niet voldoende warmte zal leveren.

Daarnaast is regelmatig onderhoud en schoonmaak van de panelen essentieel om een optimale werking te behouden. Stof en vuil kunnen de warmteafgifte belemmeren, dus zorg ervoor dat je de panelen regelmatig reinigt. Hierdoor blijft het energieverbruik efficiënt en behoud je een comfortabel verwarmde ruimte.

Gebruik van een thermostaat kan ook helpen om energie te besparen. Met een thermostaat kun je de temperatuur regelen en het energieverbruik nauwkeurig afstemmen op je behoeften. Zo voorkom je onnodig verwarmen van de ruimte en houd je het energieverbruik onder controle.

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de isolatie van de ruimte en eventuele ramen. Goede isolatie voorkomt energieverlies en zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft. Controleer daarom regelmatig op kieren en afstand tussen de panelen en muren om energieverspilling te voorkomen.

FAQ

Welk infrarood paneel heb ik nodig?

Het benodigde vermogen van een infrarood paneel wordt bepaald door factoren zoals de grootte van de ruimte, de isolatie, het aantal buitenmuren en de gewenste temperatuur. Er is een richtlijn voor het benodigde vermogen per kubieke meter of per vierkante meter, afhankelijk van de ruimte en het doel van de verwarming. Bij het berekenen van het vermogen moet je ook rekening houden met de isolatie van de ruimte en eventuele ramen.

Hoe bereken je het benodigde vermogen voor infraroodverwarming?

Het benodigde vermogen voor infraroodverwarming wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de isolatie, het aantal buitenmuren en de gewenste temperatuur. Er zijn richtlijnen voor het benodigde vermogen per kubieke meter of per vierkante meter, afhankelijk van de ruimte en het doel van de verwarming. Bij het berekenen van het vermogen moet ook rekening worden gehouden met de isolatie van de ruimte en eventuele ramen.

Waar moet je op letten bij het kopen van infrarood panelen?

Bij het kopen van infrarood panelen is het belangrijk om te letten op het vermogen, de grootte van de ruimte en de isolatie. Ook de kwaliteit en veiligheid van de panelen zijn belangrijk om in overweging te nemen. Zorg ervoor dat je voldoende vermogen hebt om de ruimte goed te verwarmen, maar ook niet te veel onnodig vermogen gebruikt. Let bij de aankoop van panelen ook op het aantal jaren garantie dat wordt geboden.

Infrarood panelen waar ophangen?

De beste plek voor infrarood panelen is aan het plafond, omdat het stralingsbereik dan het grootst is en het rendement het hoogst. Wanneer een infrarood paneel aan het plafond hangt, is het rendement tot 20% hoger dan wanneer hetzelfde paneel aan de wand hangt. Bij het plaatsen van infrarood panelen moet je ook rekening houden met eventuele koude zones in de ruimte, zoals bijvoorbeeld een trapgat of grote ramen.

Tips voor energiezuinig gebruik van infrarood panelen

Om energiezuinig gebruik te maken van infrarood panelen, is het belangrijk om het vermogen goed af te stemmen op de ruimte en de isolatie. Zorg ervoor dat je de panelen regelmatig onderhoudt en schoonmaakt om een optimale werking te behouden. Gebruik indien mogelijk een thermostaat om de temperatuur en het energieverbruik te regelen. Houd rekening met de isolatie van de ruimte en eventuele ramen om energieverlies te voorkomen.