Welke Infrarood Paneel is het Beste voor uw Behoeften?

welke infrarood paneel

U bent op zoek naar infraroodverwarming in uw badkamer, woonkamer of slaapkamer. Maar welk type infraroodpaneel is het meest geschikt voor uw situatie? Er zijn veel verschillende panelen op de markt, variërend van budgetopties tot hoogwaardige infraroodpanelen. Het vermogen en de warmte-uitstraling van een paneel hangen af van de kwaliteit en isolatie. Het is ook belangrijk om de locatie en het beoogde gebruik van het paneel in overweging te nemen. Welk type infrarood paneel voldoet het beste aan uw behoeften?

Belangrijkste punten om mee te nemen:

 • Welke infrarood paneel is het meest geschikt voor uw behoeften?
 • Hoe belangrijk is de isolatie en warmte-uitstraling van de panelen?
 • Kunt u infraroodverwarming als hoofdverwarming gebruiken?
 • Wat zijn de voordelen van infraroodpanelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen?
 • Waar moet u op letten bij het kiezen van het juiste infraroodpaneel?

Isolatie en warmte-uitstraling van infraroodpanelen

De isolatie en warmte-uitstraling van een infraroodpaneel spelen een cruciale rol bij de efficiëntie en effectiviteit van het verwarmingsproces. Goed geïsoleerde panelen zorgen ervoor dat de warmte beter wordt vastgehouden, terwijl panelen met een hogere warmte-uitstraling meer warmte aan de omgeving afgeven.

Budgetpanelen hebben vaak onvoldoende isolatie, waardoor de warmte-uitstraling beperkt is. Dit kan invloed hebben op de algehele verwarmingsprestaties. Het is daarom raadzaam om te investeren in panelen van goede kwaliteit met voldoende isolatie aan de achterkant.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de locatie waar u het infraroodpaneel wilt gebruiken. Verplaatsbare panelen zijn ideaal voor bijverwarming, omdat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden naar verschillende ruimtes. Voor grotere ruimtes zoals de woonkamer of keuken zijn panelen die aan de wand of het plafond gemonteerd worden meer geschikt. Deze panelen hebben vaak een hoger vermogen en een grotere warmte-uitstraling, waardoor ze een groter oppervlak kunnen verwarmen.

Isolatie en warmte-uitstraling van infraroodpanelen

De isolatie en warmte-uitstraling van infraroodpanelen zijn belangrijke factoren bij het kiezen van het juiste paneel voor uw verwarmingsbehoeften. Het is raadzaam om te investeren in panelen van goede kwaliteit met voldoende isolatie aan de achterkant. Verplaatsbare panelen zijn handig voor bijverwarming, terwijl wand- en plafondpanelen geschikt zijn voor grotere ruimtes.

Infrarood als hoofdverwarming

Infraroodverwarming kan een uitstekende optie zijn als hoofdverwarming, hoewel het een andere benadering van verwarmen is dan een traditionele radiator. Terwijl een radiator de lucht in een ruimte verwarmt, werken infraroodpanelen door objecten in de ruimte direct te verwarmen. Dit creëert een comfortabele en gelijkmatige warmte die als zeer aangenaam wordt ervaren.

Als u ervoor kiest om infraroodverwarming als hoofdverwarming te gebruiken, is het belangrijk om het benodigde vermogen correct te berekenen. Een goede richtlijn is om ongeveer 60-100 watt per vierkante meter vermogen te hebben. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals de isolatie van de kamer en de gewenste binnentemperatuur.

Om het benodigde vermogen te berekenen, kunt u gebruik maken van een handige online calculator. Hiermee kunt u snel en eenvoudig de juiste hoeveelheid infraroodpanelen bepalen om uw ruimte efficiënt te verwarmen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat u voldoende panelen installeert om de gewenste capaciteit te bereiken en uw ruimte comfortabel warm te houden.

Vergelijking tussen radiator en infraroodverwarming
Radiator Infraroodverwarming
Verwarmt de lucht in een ruimte Verwarmt objecten direct
Creëert convectiewarmte, wat kan leiden tot temperatuurschommelingen Creëert stralingswarmte voor een gelijkmatige en comfortabele warmte
Warmte kan gemakkelijk ontsnappen via ramen en deuren Warmteverlies is minimaal, omdat objecten warmte vasthouden

Met infraroodverwarming als hoofdverwarming kunt u niet alleen genieten van een comfortabele warmte, maar ook energie besparen. Doordat infraroodpanelen direct objecten verwarmen en minder warmte verliezen, is er minder energie nodig om dezelfde gewenste temperatuur te bereiken. Dit kan resulteren in een lagere energierekening en een meer duurzame manier van verwarmen.

Voordelen van infraroodpanelen

Infraroodpanelen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Een van de belangrijkste voordelen is het gebruik van stralingswarmte. In tegenstelling tot convectiewarmte, verwarmt stralingswarmte objecten direct in de ruimte in plaats van de lucht. Dit zorgt voor een comfortabelere en natuurlijkere warmte-ervaring. Bovendien minimaliseert het de kans op luchtcirculatie, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Een ander voordeel van infraroodpanelen is hun energiezuinigheid. Omdat ze objecten direct verwarmen, is er minder warmteverlies in vergelijking met systemen die de lucht verwarmen. Dit resulteert in efficiënter energieverbruik en kan leiden tot besparingen op de energierekening. Bovendien zijn infraroodpanelen ontworpen om snel op te warmen en warmte gelijkmatig te verspreiden, waardoor ze energiezuiniger zijn dan veel andere verwarmingssystemen.

Een ander belangrijk voordeel is de duurzaamheid van infraroodpanelen. Ze hebben geen bewegende delen, waardoor ze minder onderhevig zijn aan slijtage en een langere levensduur hebben. Bovendien zijn de meeste panelen onderhoudsvrij, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over regelmatig onderhoud of vervanging van onderdelen. Dit maakt infraroodpanelen een kosteneffectieve en betrouwbare verwarmingsoplossing op lange termijn.

Infraroodpanelen bieden stralingswarmte, zijn energiezuinig en hebben een langere levensduur. Ze creëren een comfortabele warmte-ervaring, verminderen luchtcirculatie en kunnen leiden tot besparingen op de energierekening. Daarnaast zijn ze duurzaam en onderhoudsvrij, waardoor ze een betrouwbare en kosteneffectieve verwarmingsoplossing zijn.

Voordelen van infraroodpanelen:

 • Stralingswarmte zorgt voor een comfortabele en natuurlijke warmte-ervaring
 • Energiezuinigheid door directe verwarming van objecten en minimalisatie van warmteverlies
 • Duurzaamheid en langere levensduur door het ontbreken van bewegende delen
 • Onderhoudsvrij en kostenbesparend op lange termijn

Met al deze voordelen zijn infraroodpanelen een uitstekende keuze voor efficiënte, comfortabele en duurzame verwarming in uw huis of kantoor.

Tips voor het kiezen van het juiste infraroodpaneel

Bij het kiezen van het juiste infraroodpaneel zijn er verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips om u te helpen de beste keuze te maken:

 1. Wattage: Bepaal het juiste vermogen (wattage) van het infraroodpaneel op basis van de grootte van de ruimte die u wilt verwarmen. Over het algemeen geldt dat hoe groter de ruimte, hoe hoger het vermogen moet zijn.
 2. Golflengte: Let op de golflengte van het infraroodpaneel. Korte golf infraroodpanelen verwarmen snel, terwijl lange golf infraroodpanelen een zachtere en gelijkmatigere warmteafgifte hebben.
 3. Plaatsing: Denk na over de plaatsing van het infraroodpaneel. Wand- of plafondpanelen zijn ideaal voor permanente installatie, terwijl verplaatsbare panelen geschikt zijn voor bijverwarming in specifieke gebieden.
 4. Thermostaat: Overweeg of u een thermostaat nodig heeft om de warmte van het infraroodpaneel te reguleren. Een thermostaat kan handig zijn om de gewenste temperatuur te behouden en energie te besparen.

Advies van experts

“Bij het kiezen van het juiste infraroodpaneel is het belangrijk om rekening te houden met het vermogen, de golflengte, de plaatsing en de behoefte aan een thermostaat. Het advies van experts kan u helpen bij het maken van de juiste keuze en het vinden van het infraroodpaneel dat perfect aansluit bij uw verwarmingsbehoeften.”

Met deze tips en het advies van experts kunt u het juiste infraroodpaneel kiezen dat optimaal comfort en efficiëntie biedt voor uw specifieke situatie.

Aspect Tips
Wattage Bepaal het juiste vermogen op basis van de grootte van de ruimte.
Golflengte Korte golf voor snelle verwarming, lange golf voor gelijkmatige warmteafgifte.
Plaatsing Wand- of plafondpanelen voor permanente installatie, verplaatsbare panelen voor bijverwarming.
Thermostaat Overweeg de behoefte aan een thermostaat om de warmte te reguleren.

Duurzaamheid en levensduur van infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn een duurzame en onderhoudsvrije keuze voor verwarmingssystemen. Ze hebben geen bewegende delen, waardoor ze minder onderhevig zijn aan slijtage en langdurig gebruik kunnen garanderen. De levensduur van een paneel hangt echter af van de kwaliteit en de juiste aansturing. Het is belangrijk om te kiezen voor panelen van hoge kwaliteit om optimaal te profiteren van hun duurzaamheid.

Een goede indicator voor de kwaliteit van een infraroodpaneel is het aanwezig zijn van keurmerken zoals CE, RoHS en TUV. Deze keurmerken geven aan dat het paneel voldoet aan de vereiste normen op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Het is dus raadzaam om bij de aanschaf van infraroodpanelen te letten op deze keurmerken.

Kwaliteit Onderhoudsvrij Levensduur
Hoogwaardige panelen Ja Lang
Goede isolatie Ja Lang
Bewegende delen Nee Korter

“Infraroodpanelen zijn een duurzame en onderhoudsvrije keuze voor verwarmingssystemen.”

Bovendien is het onderhoud van infraroodpanelen minimaal. Omdat ze geen bewegende delen hebben, zijn er geen regelmatige reparaties of vervangingen nodig. Dit maakt infraroodpanelen niet alleen duurzaam, maar ook kostenefficiënt op de lange termijn.

Om de duurzaamheid en levensduur van infraroodpanelen te maximaliseren, is het belangrijk om ze te installeren volgens de voorgeschreven richtlijnen en ze regelmatig te onderhouden. Door ze schoon en vrij van stof te houden, kunnen ze optimaal blijven presteren en geniet u jarenlang van de voordelen van efficiënte en duurzame verwarming.

De verschillende soorten infraroodpanelen

Er zijn verschillende soorten infraroodpanelen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Hieronder worden enkele van de meest populaire soorten panelen besproken:

Wandpaneelheaters

Wandpaneelheaters zijn infraroodpanelen die speciaal zijn ontworpen om aan de muur te worden gemonteerd. Ze zijn ideaal voor het verwarmen van specifieke delen van een ruimte, zoals een zithoek in de woonkamer of een werkplek in een kantoor. Deze panelen hebben meestal een slank en discreet ontwerp, waardoor ze goed passen in verschillende interieurstijlen.

Plafondpanelen

Plafondpanelen zijn infraroodpanelen die aan het plafond worden gemonteerd. Ze verspreiden de warmte gelijkmatig over de hele ruimte en nemen geen extra ruimte in beslag. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in ruimtes waar vloer- of wandmontage niet praktisch is, zoals badkamers of keukens. Plafondpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, waardoor ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in elk interieur.

Speciale uitvoeringen

Naast de standaard wand- en plafondpanelen zijn er ook speciale uitvoeringen beschikbaar. Deze omvatten infrarood vloerverwarming, spiegels met ingebouwde verwarmingselementen en panelen in de vorm van een schilderij of foto. Deze speciale uitvoeringen combineren functionaliteit met esthetiek en bieden een unieke verwarmingsoplossing voor verschillende ruimtes. Ze kunnen een echte blikvanger zijn en bijdragen aan de algehele sfeer van de kamer.

wandpaneelheaters

Elk type infraroodpaneel heeft zijn eigen voordelen en toepassingsgebieden. Het is belangrijk om rekening te houden met uw specifieke verwarmingsbehoeften, het beschikbare budget en het gewenste ontwerp voordat u een keuze maakt. Raadpleeg een expert op het gebied van infraroodverwarming voor advies op maat en om te bepalen welk type infraroodpaneel het beste bij uw situatie past.

Beste infrarood panelen en aanbevelingen

Als het gaat om het kiezen van de beste infrarood panelen, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het is essentieel om te letten op de oppervlaktetemperatuur van het paneel, de warmteopbrengst, de levensduur en de isolatie. Deze elementen bepalen de prestaties en kwaliteit van het paneel.

Een van de aanbevolen infrarood panelen is het Etherma Lava Design Basic DM paneel. Dit paneel heeft een optimale oppervlaktetemperatuur en levert een goede warmteopbrengst. Daarnaast heeft het een lange levensduur, wat zorgt voor duurzaam en betrouwbaar gebruik. Het paneel is ook voorzien van uitstekende isolatie aan de achterkant, wat helpt om de warmte vast te houden en energiezuinig te zijn.

Een ander aanbevolen paneel is de Herschel Inspire. Dit paneel biedt niet alleen een goede oppervlaktetemperatuur en warmteopbrengst, maar heeft ook een strak en modern design. Het past perfect in verschillende interieurs en zorgt voor zowel verwarming als visuele aantrekkingskracht. De Herschel Inspire panelen hebben ook een lange levensduur en zijn voorzien van hoogwaardige isolatie.

Daarnaast is het Ecaros metalen infrarood paneel een aanrader. Dit paneel heeft niet alleen een optimale oppervlaktetemperatuur en warmteopbrengst, maar biedt ook een uitstekende isolatie aan de achterkant. Het paneel is duurzaam en betrouwbaar, en kan zowel als hoofdverwarming als bijverwarming worden gebruikt. Het Ecaros paneel is een kwalitatief hoogwaardige keuze voor effectieve infraroodverwarming.

Veelgestelde vragen

Welk type infraroodpaneel is het meest geschikt voor mijn situatie?

Het meest geschikte type infraroodpaneel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het beoogde gebruik en de gewenste capaciteit. Het is belangrijk om ook rekening te houden met de isolatie en warmte-uitstraling van een paneel.

Wat is het verschil tussen infraroodverwarming en een traditionele radiator?

Infraroodpanelen verwarmen objecten in de ruimte, terwijl een radiator de lucht verwarmt. Infraroodverwarming kan worden gebruikt als hoofdverwarming, maar het vereist mogelijk meer panelen om de gewenste capaciteit te bereiken.

Hoe kan ik het benodigde vermogen voor infraroodverwarming berekenen?

Als richtlijn kunt u ongeveer 60-100 watt per vierkante meter aan vermogen aanhouden. Voor een exacte berekening kunt u gebruik maken van een calculator of advies vragen aan experts.

Wat zijn de voordelen van infraroodpanelen?

Infraroodpanelen bieden stralingswarmte, wat als comfortabeler en natuurlijker wordt ervaren. Ze verwarmen direct objecten in een ruimte, wat resulteert in minder warmteverlies en energiebesparing. Ze zijn ook duurzaam en efficiënt in gebruik.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een infraroodpaneel?

Belangrijke aspecten om rekening mee te houden zijn het wattage, het type infrarood en de plaatsing van het paneel. Het is ook belangrijk om te bepalen of u de verwarming als hoofd- of bijverwarming wilt gebruiken en of u een thermostaat nodig heeft.

Hoe lang gaat een infraroodpaneel mee?

De levensduur van een paneel hangt af van de kwaliteit en aansturing. Panelen van hoge kwaliteit en met de juiste aansturing hebben over het algemeen een langere levensduur. Let ook op keurmerken zoals CE, RoHS en TUV.

Welke soorten infraroodpanelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten infraroodpanelen, waaronder wandpaneelheaters, plafondpanelen en speciale uitvoeringen zoals infrarood vloerverwarming, spiegels of panelen in de vorm van een schilderij. Deze variaties bieden flexibiliteit en kunnen worden afgestemd op uw interieur en verwarmingsbehoeften.

Welke infraroodpanelen worden aanbevolen?

Panelen zoals het Etherma Lava Design Basic DM, Herschel Inspire en Ecaros metalen infrarood paneel worden aanbevolen vanwege hun prestaties en kwaliteit. Het is belangrijk om oppervlaktetemperatuur, warmteopbrengst en levensduur van panelen te vergelijken voordat u een keuze maakt. Raadpleeg experts voor advies op maat.